Ogłoszenie: nabór na stanowisko kucharza-kucharki
Dyrektor Szkoły Podstawowej nr 16 im. Janusza Korczaka w Rudzie Śląskiej ogłasza nabór na stanowisko kucharza/kucharki
- Wymagania niezbędne
- Wykształcenie gastronomiczne.
- Doświadczenie zawodowe w pracy na stanowisku kucharza/kucharki – żywienie zbiorowe.
- Znajomość zasad zdrowego żywienia.
- Stan zdrowia pozwalający na zatrudnienie na stanowisku kucharza/kucharki w Szkole Podstawowej.
- Posiadanie pełnej zdolności do czynności prawnych oraz publicznych.
- Wymagania dodatkowe
- Terminowość.
- Umiejętność samodzielnego organizowania pracy.
- Dyspozycyjność, sumienność i rzetelność.
- Umiejętność pracy w zespole.
- Zakres wykonywanych zadań
- Przygotowywanie posiłków dla dzieci, zgodnie z ustalonym jadłospisem.
- Dbanie o właściwą kaloryczność posiłków i zgodność z normami żywienia zbiorowego.
- Stosowanie wytycznych HACCP przy przygotowaniu posiłków.
- Pomoc w planowaniu i układaniu jadłospisów z dekadowym wyprzedzeniem.
- Przestrzeganie w pracy instrukcji dobrej praktyki higienicznej.
- Utrzymanie czystości stanowiska pracy.
- Współpraca z intendentem.
- Zasady i warunki zatrudnienia
- Forma zatrudnienia: umowa o pracę
- Wymiar zatrudnienia: pełny etat
- Wymagane dokumenty
- CV z dokładnym opisem pracy zawodowej.
- Kserokopie dokumentów potwierdzających wykształcenie i kwalifikacje zawodowe.
- Oświadczenie kandydata o braku przeciwwskazań zdrowotnych do wykonywania zawodu kucharza/kucharki w szkole.
- Oświadczenie o pełnej zdolności do czynności prawnych oraz korzystania z pełni praw publicznych.
- Oświadczenie o niekaralności za umyślne przestępstwo ścigane z oskarżenia publicznego lub o umyślne przestępstwo skarbowe.
- Kserokopia aktualnej książeczki zdrowia do celów sanitarno-epidemiologicznych.
- Termin i miejsce składania dokumentów
Dokumenty należy składać osobiście w sekretariacie Szkoły Podstawowej nr 16 im. Janusza Korczaka w Rudzie Śląskiej, ul. Kukułcza 4, 41-710 Ruda Śląska w godz. od 7:30-15:30 do dnia 09.02 2024 r. w zamkniętej kopercie opisanej następująco:- Imię i nazwisko kandydata.
- Nabór na stanowisko kucharza/kucharki.
Oferty złożone po terminie nie będą rozpatrywane.
- Procedura wyłonienia kandydata
Proces rekrutacji kandydatów/tek na stanowisko kucharza/kucharki został podzielony na 2 etapy:
I etap rekrutacji
Obejmuje nabór dokumentów rekrutacyjnych oraz ich ocenę formalną i merytoryczną.
O zakwalifikowaniu do drugiego etapu oraz o terminie i miejscu dalszego postępowania kandydaci zostaną poinformowani indywidualnie.
II etap rekrutacji
Rozmowa kwalifikacyjna, podczas której ocenie będzie podlegało:- przygotowanie merytoryczne kandydata na kucharza
- doświadczenie zawodowe,
- cechy osobowościowe (motywacja do ubiegania się o stanowisko, udzielanie odpowiedzi adekwatnych do zadawanych pytań, jasność wypowiedzi, spokój i opanowanie, komunikatywność).
- Dodatkowe informacje
Dodatkowe informacje pod numerem telefonu 32 2423-437.
Informacje o wynikach naboru zostaną przekazane kandydatom telefonicznie oraz będą zamieszczone na stronie BIP placówki.